Lægernes Bank indfører negativ indlånsrente

Vi indfører nu negativ rente på store indlån. Langt de fleste af vores kunder (9 ud af 10) bliver ikke berørt.

Har du din NemKonto hos os, kan du have op til 750.000 kroner tilsammen stående på dine privatkonti uden at betale negativ rente. For kunder uden NemKonto i Lægernes Bank er grænsen 250.000 kroner.

Har du erhvervskonto (Driftskonto eller Erhvervskredit), kan du have op til 750.000 kroner stående uden at betale negativ rente.

Renten er fortsat meget lav. Det er en fordel, når du låner, men sparer du op, kan det komme til at koste dig penge, hvis du har et stort indlån.

Vi oplever en markant stigning i indlånet, fordi flere vælger at flytte store kontantbeløb til Lægernes Bank fra andre banker, der har indført negativ rente. Da vores indlån vokser mere end udlånet, stiger udgiften til at placere indlånsoverskuddet. Det er penge, vi må trække fra bankens indtjening, som skal gå til din og andre lægers pensionsopsparing i Lægernes Pension. 

Indtil nu har vi friholdt vores kunder for at betale for at have store kontantbeløb stående på kontoen. Med udsigt til fortsat lave markedsrenter, indfører vi pr. 1. juni 2020 negativ rente på -0,50% på store indlån.

I samme forbindelse ændres bankens almindelige forretningsbetingelser.