Lægernes Pension med i nyt boligprojekt

AG Gruppen og Lægernes Pension i spændende samarbejde. Skal udvikle nyt, DGNB Guld-certificeret bykvarter i Glostrup.

Lægernes Pension og AG Gruppen har netop indgået aftale om udvikling af nyt, DGNB Guld-certificeret bykvarter på central beliggenhed i Glostrup. Projektet omhandler opførsel af mere end 250 boliger og et parkeringshus. Lokalprocessen starter omkring årsskiftet, og partnerskabet forventer at kunne gå i jorden i 2023.

Projektudviklingskoncernen AG Gruppen har travlt med udviklingen af nye boliger og bykvarterer i hele landet og har de seneste år opført mange nye boliger i bl.a. København. Sammen med Lægernes Pension udvikles nu et nyt bykvarter på en central placering i Glostrup; en grund på knap 13.000 m2 som i dag huser Glostrup Butikstorv Diget og ligger tæt på den kommende letbanestation Glostrup Hospital. Aftalen med Lægernes Pension er en Joint Venture-aftale om opførslen af mere end 250 boliger og parkeringshus. Det er første projekt, som AG Gruppen og Lægernes Pension skal opføre i fællesskab, og AG Gruppens adm. direktør Robin Feddern glæder sig over den nye aftale:

”Vi forventer os meget af det nye samarbejde med Lægernes Pension. Vi har fra starten oplevet en stor gensidig respekt og forståelse imellem os, og jeg er sikker på, at vi vil levere et stærkt nyt boligprojekt. Glostrup er en kommune i en rivende udvikling, som vi glæder os til at være en del af. Den kommende letbane, en generel udbygning af infrastrukturen samt udvikling af nye, spændende boligområder i kommunen vil skabe en mere sammenhængende, attraktiv og levende by og tiltrække nye beboere til kommunen. Vi glæder os meget til at komme i gang med arbejdet”, udtaler han.

Det er RUM Arkitekter, der har udarbejdet ideoplægget til projektet. Tanken er at skabe et levende bymiljø med attraktive boliger og et fokus på fællesskab, grønne uderum, butiksliv og høj boligkvalitet. Der er lagt op til et projekt med mere end 250 boliger i varierende størrelser for på den måde at henvende sig bredt til både unge, familier og ældre og for at skabe mest mulig forskellighed i beboersammensætningen. Som AG Gruppens øvrige udviklingsprojekter vil de nye boliger blive certificeret til DGNB Guld, hvor bl.a. øget fleksibilitet, tilgængelighed for alle og bedre indeklima vægtes højt.

”Vi ser frem til at arbejde sammen med AG Gruppen om at skabe et nyt bykvarter i Glostrup, der lægger vægt på fællesskab og høj boligkvalitet. Vi har tillid til AG Gruppens store erfaring på området og har derfor valgt også at være med i udviklingsprocessen. Projektet er med til at øge den langsigtede kvalitet og holdbarhed i pensionskassens ejendomsportefølje,” siger Jan Henrik Willard, chef for alternative investeringer og aktier i Lægernes Pension.

Joint venture-aftalen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. AG Gruppen har i processen været rådgivet af Bruun & Hjejle, mens Lægernes Pension har været rådgivet af Bech Bruun.

  

Stemningsbillede

"Diget" i Glostrup