Lægernes Pension investerer i grøn udvikling i Taiwan 

Med en investering på knap 400 millioner kroner bidrager Lægernes Pension til at udvikle Taiwans grønne omstilling ved at øge landets samlede havvindmølle-kapacitet med 25 procent. Investeringen er klassisk eksempel på, at bæredygtighed og afkast kan gå hånd i hånd, siger adm. dir. Chresten Dengsøe 

Vindmølleparken Changfang-Xidao ud for Taiwans kyst er etableret at Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) – med Lægernes Pension som en af investorerne.  Etableringsfasen blev påbegyndt i 2017 og 21. maj i år blev havvindmølleparken indviet. Den samlede kapacitet er på knap 600 MegaWatt, svarende til grøn strøm til 650.000 husstande i Taiwan. 

Administrerende direktør i Lægernes Pension & Bank, Chresten Dengsøe, fortæller, at investeringen i vindmølleparken er en del af pensionskassens klimastrategi: 

”I Lægernes Pension har vi realiseret en målsætning om at sænke vores klimaaftryk fra investeringer aktier, ejendomme og statsobligationer ét år før tid. Vores ambitioner slutter dog ikke med det. Ved at udvide vores investeringer i vedvarende energi med endnu blandt andet flere vindmøller, ønsker vi at løfte ambitionerne og sænke klimaaftrykket fra vores investeringer yderligere,” siger Chresten Dengsøe. 

Når vindmølleparken i Taiwan er fuldt operationel, vil den producere nok vedvarende energi til at reducere CO2-udledningen med 1,1 millioner tons årligt. 


Knowhow og afkast
 

Christina Grumstrup Sørensen, Senior Partner hos CIP, siger at indvielsen af Changfang-Xidao er en milepæl for CIP såvel som for partnerne i projektet. 

”Sammen har vi med succes opført et projekt, der yder et meningsfuldt bidrag til Taiwans energiovergang og spiller en væsentlig rolle i etableringen af den lokale havvindindustri – og vil støtte Taiwans langsigtede ambitioner inden for havvind,” siger hun.  Kombinationen af et positivt klimabidrag og mulighed for konkurrencedygtigt afkast har ifølge Lægernes Pension udgjort en væsentlig bevæggrund for, at Lægernes Pension har investeret i projektet. 

”Vi får mulighed for at udbrede danske viden og knowhow på det grønne område og sikre grøn strøm til 650.000 husstande i Taiwan, så projektet er en god mulighed for at understøtte en mere bæredygtig udvikling også internationalt. Kan Lægernes Pension samtidig opnå et konkurrencedygtigt afkast, så slår vi to fluer med ét smæk,” siger Chresten Dengsøe. Stemningsbillede


Yderligere oplysninger:

Chresten Dengsøe, adm. direktør                                                                            Direkte:             33 47 81 23

Anders Lehmann, chef for kommunikation og PR                                                 Mobil:                51 39 01 65    

 

Om Lægernes Pension: Lægernes Pension blev stiftet i 1946 for at sikre lægerne og deres familier økonomisk tryghed igennem livet. Lægernes Pension har siden etableret Lægernes Bank og investeringsforeningen Lægernes Invest. Lægernes Pensionforvalter en samlet pensionsformue på cirka 120 milliarder kroner for mere end 50.000 medlemmer.www.lpb.dk.