Læger lægger formuen i hænderne på professionelle

Mange flere overlader det til Lægernes Bank at forvalte deres penge. Nem løsning og lave omkostninger er afgørende, lyder det fra formuerådgiverne.

På blot to år har 1.000 flere læger valgt at få formuen forvaltet i Lægernes Bank via Porteføljepleje.

- Porteføljeplejes popularitet skyldes i høj grad, at det er let, og at det giver tryghed at lade professionelle investere pengene for en, siger chef for formuerådgivning i Lægernes Bank, Lars Kastrup Nielsen.

Aftalte rammer
Investering sker, når investeringsrådgiver og læge i fællesskab har fundet frem til den investeringshorisont og risikoprofil, der passer bedst. Herefter investerer Lægernes Bank pengene efter nogle aftalte rammer.

- Lægerne vælger i sidste ende selv, men vores dialog skal sikre, at det er tydeligt, hvilke konsekvenser der kan være ved et valg, siger Lars Kastrup Nielsen.

Stordriftsfordele
I Porteføljepleje sørger banken for at geninvestere udbytte og afkast. Samtidig nyder lægerne godt af stordriftsfordele og en professionel håndtering, fordi der investeres sammen med Lægernes Pension. Det betyder blandt andet, at Porteføljepleje kan konkurrere på prisen i andre banker.

Pengene investeres desuden efter samme bæredygtighedshensyn, som pensionskassens investeringer.