Lad dig ikke narre af svindlere

Svindlere finder hele tiden på nye måder at franarre penge fra bankkunder. Vi opfordrer dig til at være ekstra påpasselig i den kommende tid.

Svindlerne benytter en række forskellige måder at få penge på ved at franarre MitID-koder eller kortoplysninger eller få bankkunder til at overføre penge til dem under falske påskud.

Opkald om svindel er svindel
Nogle gange ringer de til kunder og udgiver sig for at være fra banken, politiet eller andre myndigheder. I samtalen påstår de fx, at kunden er ved at blive svindlet og kan stoppe det ved at overføre penge til andre banker eller udlevere MitID-kode ol. Ofte prøver de at skabe et tidspres om at reagere inden for kort tid. 

Pas på falske hjemmesider
De kan også oprette falske, vellignende netbank-sider, som kunderne lander på, når de søger på deres banks navn i Google. For at undgå, at det sker for dig, kan du taste vores hjemmeside-adresse www.lpb.dk direkte i browseren og ikke benytte Googles søgefelt. Andre gange sender de e-mail eller sms med link, som fører til en falsk hjemmeside, hvor du bliver bedt om at indtaste oplysninger, som svindlerne misbruger.

De gør et stort arbejde med at få e-mail, sms og hjemmesider til at se officielle ud. De kan også få det til at se ud som om, at de ringer fra bankens telefonnr. Derfor kan det være svært at se forskel. 

Giv ikke dine oplysninger fra dig

  • Læg røret på, hvis du bliver ringet op af en, som ønsker at få dine koder eller kortnr. eller vil have dig til at overføre penge. Får du e-mail om samme, så slet mailen og blokér afsenderen, så den ikke dukker op i din indbakke på ny.
  • Du kan evt. tjekke ved at ringe til os på 33 12 21 41 eller skrive en besked i netbanken. Og spær kort eller ændr koder, hvis du får mistanke om misbrug. Kortet kan du spærre i netbanken.

Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online. Appen holder dig opdateret på de nyeste digitale trusler.

Det er Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden, der står bag appen, som du kan hente i App store eller Google Play.

Læs mere og hent dokumenter her