Visa Debit

Visa Debit giver dig mulighed for at handle - uanset hvor du er. Bestil kortet i din netbank.

Du kan bruge det til betaling og til at hæve kontanter i en pengeautomat. Og du risikerer ikke at overtrække din konto. Vi tjekker nemlig, om der er penge på kontoen, inden du hæver penge eller betaler.

Du kan købe varer for op til 30.000 kr. i døgnet og hæve kontanter for op til 9.000 kr. pr. konto i døgnet, hvis der er dækning på kontoen. Den enkelte forretning kan derudover fastsætte begrænsninger for brug af kortet. Det enkelte pengeinstitut kan tillige have fastsat grænser for hvor store beløb, du kan få udbetalt.

Visa Debit kan også være et godt supplement til andre kort, fx til et Visa/Dankort, hvor der er et forbrugsmaksimum på 25.000 kr. på en måned. I Lægernes Bank betaler du ikke årsgebyr for Visa Debit. Det koster et mindre gebyr at hæve kontanter i andre bankers automater. 

Alle nye betalingskort er i genbrugsplast. 

Med det kontaktløse Visa Debit-kort kan du betale uden at skulle sætte dit kort i terminalen. Du kan betale kontaktløst i hele verden i kortterminaler, der har det kontaktløse symbol. Det er nemt, hurtigt og sikkert!

Nemt
Når du betaler kontaktløst, holder du blot kortet op til det kontaktløse symbol på terminalen, og din betaling bliver gennemført. Ved betalinger over 350 kr. skal du som i dag taste din pinkode, men du behøver ikke sætte kortet i terminalen.

Hurtigt
Hvis du køber for mindre end 350 kr., skal du hverken indtaste pinkode eller køre dit kort igennem terminalen. 

Sikkert
Kortet kan kun registrere betalingen én gang – så du kan ikke komme til at betale for samme vare to gange. Du vil af og til opleve, at du skal taste din pinkode, selv om beløbet er under 350 kr. Det er for at sikre, at det er dit kort. Hvis dit kort bliver stjålet og misbrugt, er du dækket af de samme regler som på et normalt kort.

Sådan gør du første gang

  1. Aktivér dit nye kort over telefonen eller i netbanken, som du plejer
  2. Den kontaktløse chip bliver aktiveret, første gang du sætter kortet i en kortterminal og taster din pinkode.

Sådan betaler du

  1. Tjek beløbet på kortterminalen
  2. Kør kortet hen over det kontaktløse symbol på kortterminalen 
  3. Når du hører et bip, er betalingen gennemført.

Gamle kort kan ikke bruges til kontaktløs betaling, det kræver et nyt kort med den rette chip i. Alle kort, der kan bruges til kontaktløs betaling, har det dette symbol: 

Stemningsbillede

             

Dankort.dk

Kortet kan bruges i forretninger, på internettet og i pengeautomater over hele verden. Fordi vi tjekker, om der er penge på kontoen, kan du kun handle i butikker, der har onlineforbindelse. Det har langt de fleste forretninger i Danmark i dag, og mange i udlandet har det også.

Alle butikker, som skilter med VISA-logo, bør også tage Visa Debit. Er du i tvivl, kan du spørge, om de accepterer debetkort.

Du kan opleve, at du ikke kan benytte dit Visa Debit til at betale, når du har tanket ved en benzinstander. Det er fordi, der endnu ikke foretages saldokontrol ved køb af benzin via selvbetjeningsstandere. 

Du kan få Visa Debit, hvis du bor i Danmark eller et andet nordisk land. 

Du skal være fyldt 8 år for at få kortet. Er du mellem 8-17 år, skal vi have dine forældres accept.

Du kan få Visa Debit-kort til din Multikonto, Studiekonto eller kredit i Lægernes Bank.